Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Εξίσωση αδειών των αναπληρωτών με τις άδειες των μόνιμων: Αίτημα για επέκταση της άδειας γονέων εκπαιδευτικών για ασθένεια τέκνων και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ! ! !



«Εξίσωση αδειών των αναπληρωτών με τις άδειες των μόνιμων: Αίτημα για επέκταση της άδειας γονέων εκπαιδευτικών για ασθένεια τέκνων και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ! ! !»
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε θετικό πρόσημο τη ρύθμιση που αφορά την άδεια των γονέων εκπαιδευτικών για ασθένεια τέκνων με την προσθήκη της παραγράφου 8 στο άρθρο 53  του Ν.3528/2007.  Συγκεκριμένα προστίθεται το εξής:
«Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος».
Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που είναι γονείς τέκνων. Συνεπώς, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση και αυτή την κατηγορία εκπαιδευτικών, οι οποίοι εδώ και χρόνια υπηρετούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος το Δημόσιο σχολείο, ενώ παράλληλα και με τη δική τους αυταπάρνηση και ευσυνειδησία έχουν κρατήσει όρθια, σε καιρούς μνημονίων, τη Δημόσια Εκπαίδευση.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών έχουμε επισημάνει πολλάκις πως οι άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πρέπει να εξισωθούν με τις άδειες των μόνιμων συναδέλφων.


ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρίστε το σχόλιό σας