Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Απαράδεκτη ενέργεια η επαναφορά του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών



«Απαράδεκτη ενέργεια η επαναφορά του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών»

  
Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών, ειδικά από τότε που σταμάτησαν οι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση, ήταν η κατάργηση του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δεν αναλάμβαναν υπηρεσία ή παραιτούνταν στα μέσα της χρονιάς. Με την παρ. 4 του άρθρου 38 του ν. 4351/2015 (Α΄ 164) αυτό το αίτημα ικανοποιήθηκε αλλά μέσα σε 1 χρόνο εφαρμογής, η ίδια κυβέρνηση, το παίρνει πίσω μιας και σημερινή διάταξη που κατατέθηκε στη βουλή επαναφέρει τον διετή αποκλεισμό των αναπληρωτών.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την μονομερή ενέργεια του υπουργείου παιδείας και καλούμε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου να μην την υπερψηφίσουν. Η επαναφορά του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών επαναφέρει προβλήματα που είχαν λυθεί με το νόμο 4351/2015.
Καλούμε το υπουργείο παιδείας να σταματήσει τα παιχνίδια με τους συναδέλφους αναπληρωτές, τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα τελευταία χρόνια όλες τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη χωρίς να τους δίδει αυτό που δικαιούνται, το μόνιμο διορισμό.  Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση δεν είναι συντεχνιακό αλλά μία πραγματική αναγκαιότητα για να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να υπάρξει πραγματική επένδυση στη νέα γενιά και το μέλλον της αυριανής κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών της χώρας, όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) να παρέμβουν δυναμικά.


ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Αίτημα για τη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία



«Αίτημα για τη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία»


Από το Σεπτέμβρη του παρόντος σχολικού έτους, τελείται μια κατάφορη αδικία εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία με νόμιμα και αναγνωρισμένα διοριστήρια που έχουν εγκριθεί και εκδοθεί από τις κατά τόπους Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες υπάγονται στο Υπουργείου Παιδείας.
Συγκεκριμένα, χωρίς να υφίσταται καμία υπουργική απόφαση, και σε αντίθεση με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 33 του Ν. 4386/2016 (Φ.Ε.Κ. 83 τ. Α/11-05-2016), που καθιστά σαφή τη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, οι συνάδελφοι αναπληρωτές τοποθετούνται στο ΜΚ1.
Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία –Παιδείας και Οικονομικών– να προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας, καθώς και στην αναδρομική ισχύ και καταβολή των μισθολογικών κλιμακίων από την ημέρα πρόσληψης καθενός εκ των συναδέλφων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Εξίσωση αδειών των αναπληρωτών με τις άδειες των μόνιμων: Αίτημα για επέκταση της άδειας γονέων εκπαιδευτικών για ασθένεια τέκνων και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ! ! !



«Εξίσωση αδειών των αναπληρωτών με τις άδειες των μόνιμων: Αίτημα για επέκταση της άδειας γονέων εκπαιδευτικών για ασθένεια τέκνων και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ! ! !»
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε θετικό πρόσημο τη ρύθμιση που αφορά την άδεια των γονέων εκπαιδευτικών για ασθένεια τέκνων με την προσθήκη της παραγράφου 8 στο άρθρο 53  του Ν.3528/2007.  Συγκεκριμένα προστίθεται το εξής:
«Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος».
Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που είναι γονείς τέκνων. Συνεπώς, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση και αυτή την κατηγορία εκπαιδευτικών, οι οποίοι εδώ και χρόνια υπηρετούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος το Δημόσιο σχολείο, ενώ παράλληλα και με τη δική τους αυταπάρνηση και ευσυνειδησία έχουν κρατήσει όρθια, σε καιρούς μνημονίων, τη Δημόσια Εκπαίδευση.
Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπαιδευτικών έχουμε επισημάνει πολλάκις πως οι άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πρέπει να εξισωθούν με τις άδειες των μόνιμων συναδέλφων.


ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ





Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση για τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης


                                   Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση 
Ενημέρωση για τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης της κα. Όλγας Γεροβασίλη, έπειτα από σχετικό αίτημα της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση διά των εκπροσώπων της έθεσε όλα τα σημαίνοντα ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο τομέα και τους εργαζομένους.
Προσλήψεις στο Δημόσιο:  Επισημάναμε τη συρρίκνωση των δομών του Δημόσιου Τομέα και του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων στα μνημονιακά χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 2009 μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 130.000 –σήμερα εργάζονται περίπου 560.000 στο Δημόσιο-. Απαιτήσαμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού  ειδικότερα στους ευαίσθητους τομείς της Παιδείας και στην Υγείας. Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δημόσιο με το απαραίτητο προσωπικό και όλες εκείνες τις δομές που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.
Συμβασιούχοι: Τονίσαμε πως οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με συμβάσεις αλλά εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται στο κατώτατο κατώφλι των σχέσεων εργασίας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια, υπό προϋποθέσεις που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης αξιοποιώντας και την εμπειρία από παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, να ενταχθούν ως μόνιμο προσωπικό. Είμαστε υπέρμαχοι της μίας, μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασίας με το Δημόσιο με την παράλληλη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και φυσικά των εργολαβιών.
Μισθολόγιο: Υπογραμμίσαμε τους χαμηλότατους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα των νέων εργαζομένων που διαθέτουν και αυξημένα προσόντα, λόγω των διαχρονικών μειώσεων που υπέστησαν από τις μνημονιακές πολιτικές. Απαιτείται το ξεπάγωμα του μισθολογίου για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
Κινητικότητα: Ξεκαθαρίσαμε πως στο πλαίσιο της κινητικότητας στους οργανισμούς και τους φορείς του δημοσίου, που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης, συμφωνούμε μονάχα με την εθελοντική αποδοχή από πλευράς των εργαζομένων. Θα είμαστε απέναντι σε πρακτικές υποχρεωτικής κινητικότητας.
Επιπλέον, τονίσαμε την ανάγκη καθιέρωσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για μισθολογικά ζητήματα και στηλιτεύσαμε την κατάργηση συμμετοχής των εργαζομένων σε όργανα συνδιοίκησης, καθώς θεωρούμε, πως παρ’ όλα τα προβλήματα, είναι απαραίτητη για την εμπέδωση της διαφάνειας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα.
Τέλος, αναφερθήκαμε στην ανάγκη για  Ισχυρό  και Σύγχρονο Δημόσιο που θα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και σταθερής εργασίας και παράλληλα θα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Από την πλευρά της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα. Όλγας Γεροβασίλη δόθηκαν οι παρακάτω απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσαν τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
Όσον αφορά τις προσλήψεις ανέφερε πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε αποψίλωση του Δημόσιου Τομέα και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διορισμούς με βάση τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας.
Συγκεκριμένα:
        Ø  Το 2016 πραγματοποιήθηκαν περίπου 7.000 περίπου διορισμοί (δικαστήρια, ΑΣΕΠ 1998, ΑΣΕΠ 2008, Υγεία κ.ά.). 
       Ø  Το 2017 προβλέπονται να πραγματωθούν 2.500 προσλήψεις με βάση το 1/4 (1 πρόσληψη – 4 αποχωρήσεις). Επίσης, στις 2.500 δε λογίζονται πιθανές προσλήψεις έπειτα από δικαστικές αποφάσεις. Επιπλέον, η Υπουργός ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες για περισσότερες προσλήψεις ειδικότερα σε δομές που απαιτούνται προσωπικό, όπως η Δημόσια Εκπαίδευση. 
       Ø  Το 2018 προβλέπεται το  μέτρο 1/3.
      Για το ζήτημα των συμβασιούχων ανέφερε πως υπάρχει έτοιμη τροπολογία, η οποία θα δίνει παράταση στους εργαζομένους συμβασιούχους των ΟΤΑ και θα πραγματωθεί κανονικά η πληρωμή τους. Ξεκαθάρισε πως δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν συμβασιούχοι χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ και για το λόγο αυτό, όσοι εργαζόμενοι υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  θα προβλέπεται μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
Για το θέμα της κινητικότητας δεσμεύτηκε πως η όλη διαδικασία αφορά μονάχα την εθελοντική επιλογή από πλευράς των εργαζομένων και πως δεν υπάρχει στόχος για μείωση των θέσεων εργασίας, αλλά λελογισμένη αύξησή τους ανάλογα με τις ανάγκες που θα καταγραφούν από τους οργανισμούς και τους φορείς του δημοσίου.
Ακόμη, αναφέρθηκε στο Μητρώο Στελεχών όπου έχουν κατατεθεί γύρω στις 4.000 εγγραφές. Το μητρώο αυτό θα αποτελεί τη δεξαμενή επιλογής στελεχών δημόσιας διοίκησης σε οργανισμούς και υπηρεσίας. Μάλιστα, επισήμανε πως σε ορισμένες θέσεις διοικήσεων θα μπορούν να γίνονται αιτήσεις και από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, για τις κρίσεις των γενικών διευθυντών σε οργανισμούς, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις, υπογράμμισε πως έχει συγκροτηθεί το συμβούλιο επιλογής προϊσταμένων και η διαδικασία θα προχωρήσει αμέσως μετά την κατάθεση των οργανογραμάτων και η περιγραφή θέσεων. Υπάρχει δε καταληκτική προθεσμία για την κατάθεσή τους την 13ή Φεβρουαρίου.
Επιπρόσθετα, επισήμανε πως στόχος του Υπουργείου είναι η αποκατάσταση της εικόνας του δημοσίου από την ελληνική κοινωνία, η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της μείωσης του κόστους λειτουργίας του δημόσιου τομέα μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τέλος, καυτηρίασε τις πρακτικές ορισμένων Μ.Μ.Ε που επενδύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό μέσω των επιθέσεων στο δημόσιο.
Ως Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση με συνέπεια κι ευθύνη συνεχίζουμε να παλεύουμε για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των δημόσιων υπαλλήλων και με όπλο τις προτάσεις και τους αγώνες μας εργαζόμαστε για την ποιοτική αναβάθμιση και ισχυροποίηση του Δημόσιου Τομέα.
Ως Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στεκόμαστε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν στη συρρίκνωση του δημοσίου και των δομών του λεγόμενου κοινωνικού κράτους. Με σταθερό αγωνιστικό και προοδευτικό προσανατολισμό μαχόμαστε για την απαλλαγή των πολιτικών λιτότητας που έχουν ως αποτέλεσμα τη φτώχεια, την ανεργία και τη φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό.